7 причини, поради които страницата ви във Facebook не се развива добре

Много често собствениците на бизнес страници във Facebook се чудят защо, след като по някакъв начин са натрупали солидна аудитория – обикновено чрез игри, нямат почти никаква ангажираност от страна на феновете – нямат харесвания, коментари, споделяне, запитване.

7 причини, поради които страницата ви във Facebook не се развива добре

1. Не познавате добре вашата аудитория (феновете на страницата) – каква е преобладаващата възраст, кога е най-активна, от какво се интересува и т.н. Не пренебрегвайте този факт, ако искате да имате една хубава „жива“ страница.

2. Публикувате всякакви неща безразборно. За да има повече интерактивност от страна на аудиторията – харесвания, коментари и споделяния, трябва да сте на ясно какъв тип информация предпочита аудиторията и да й я дадете. Наблюдавайте кои са най-популярните ви постове и публикувайте по-често от такъв тип. Направете си стратегия за съдържанието, която включва микс от полезна информация – вашите блог постове, забавни  снимки, външна информация, видеа, линкове, специални оферти и промоции.

3. Публикувате само оферти и промоции на вашите продукти.
Тъй като публиката бързо се отегчава, не е препоръчително да  я занимавате само и единствено с вашите предложения. Ще спечелите повече от публикуването на разнообразна информация и най-вече на нещо полезно.

4. Публикувате твърде малко или твърде много постове.
Само около 11% от цялата аудитория на вашата страница  вижда какво публикувате регулярно. За да се връщат феновете към вас е необходимо да публикувате поне по 5 пъти на седмица. Така ще поддържате интереса и вероятността повече хора да виждат вашите постове е по-голяма.
От друга страна, някой правят грешката да публикуват твърде често и по този начин „изяждат“ времето на предходните си постове, по-малко хора ги виждат и постовете получават по-малко лайкове. За да постигнете оптимален резултат, практиката показва, че трябва да са минали около 3 часа от последния пост, за да направите друг.
Ако вие сте бранд, честотата на публикуване трябва да е между 5-10 поста на седмица
Ако сте медийна компания, честотата е между 4-10 пъти по-висока, тъй като новините са информация и хората могат да бъдат ангажирани през целия ден.

5. Не знаете точно какъв тип да са вашите публикации
За да се улесните, можете да разгледате страниците на ваши конкуренти или изобщо компании, на които искате да приличате. Разбира се, не е хубаво да се копират нещата 1 към 1, но могат да ви хрумнат хубави идеи. Вкарайте хумор в някой от публикациите си и изобщо придайте им по-човешки вид. В социалните мрежи можете да си позволите да не сте чак толкова официални.  Споделяйте снимки, видеа, мнения на ваши служители. Така хората ще бъдат по-склонни да ви се доверят. Задавайте въпроси. Подканяйте към действие – да харесат, споделят, коментират.

6. Страницата ви не е отворена за интерактивна комуникация
Понякога бизнес страниците забраняват достъпа на потребителите до техните стени. Но един от най-ефективните начини за взаимодействие с феновете е, когато им се предоставя възможност да публикуват на страницата. Не пренебрегвайте този факт.

7. Не отговаряте на постове, запитвания или съобщения
По този начин губите доверието на потребителите, а от там и самите тях. Следете по няколко пъти на ден какво се случва на вашата страница и дайте компетентен отговор на възникнали въпроси. Опитайте се да бъдете изчерпателни и полезни. Така определено ще насърчите публиката да комуникира с вас.

Сподели:

Коментар